Cum alegem PDF Imprimare Email

Trebuie luate multe in considerare cand alegi o duşumea. Vom vedea  multe tipuri, dimensiuni, culori, metode de aplicare  si o larga  varietate a  tipului de lemn din care este fabricat duşumeaua astazi. Aceasta informatie este generala, dar este un punct de plecare in cautarea duşumelei potrivit. Intotdeauna  uita-te la mai multe produse din aceeasi gama, compara  privind garantia, grosimea , modul de fabricatie, lacuirea si finisarea duşumelei, dimpreuna cu alte specificatii importante subliniate in acest articol.

1 - intotdeauna stabileste un buget, si aminteste-ti ca daca pretul este prea scazut inseamna ca si calitatea e la fel;

2 - alege duşumeaua in functie de utilitatea camerei;

3 - alege un model care sa completeze decorul camerei;

4 - alege duşumeaua cu o finisare potrivita suprafetei respective;

5 - intotdeauna alege un furnizor profesionist  pentru ca exista multe amanunte tehnice care pot dauna sau chiar compromite produsul.

Intarea/foyerul: Modelul ‘’One of a kind’’este cel mai des intalnit pentru intrari  inclunzand trasaturi distinctive, chenare, borduri. Intrarile tind sa devina din ce in mai formale. Facand o observatie in materie de design privind aceasta zona, in ultima perioada  a devenit o tendinta in domeniul duşumelelor. 

Bucatarii/living-camera de zi : In noile constructii, acestea sunt cele mai comune spatii pentru montarea duşumelei. Usurinta cu care se intretine, spatiul deschis  si fluxul circulatiei fac ca aceasta  suprafata sa fie propice montarii duşumelei. Parchetul alb/negru  nu se potrivesc prea  bine in acesta  zona din cauza,mancarii si apei.

Nota: duşumeaua din bucatarie ar trebui protejat si lustruit dupa necesitati, sa zicem la fiecare 6-18 luni.

Asigura-te ca lacuirea este recomandata de producator sau este compatibila cu ce duşumea ai. Curatarea permanenta  este o parte importanta in intretinerea duşumelei, fie ca este circulat sau nu. Curatati regulat si stergeti imediat scurgerile de mancare sau de apa.

Sufrageriile: In general se foloseste un model traditional, de culoare inchisa in combinatie cu modele de covor oriental. Aceste suprafete pot avea marginile incrustate cu mozaic sau colturi ce subliniaza nota distinctiva a modelului de duşumea One of a kind. Modelul privind acest tip de dusumea se va alege in asa fel incat sa fie  in concordanta cu modelul mobilei. Se vor completa una pe alta daca culoarea duşumelei va avea  aceeasi nuanta sau va avea o nuanta inchisa  sau mai deschisa decat mobila. Nu uitati: cu cat pduşumeaua este de culoare mai inchisa cu atat suprafata va parea mai mica.

Baile: Intr-o baie care este folosita zilnic, nu se poate folosi duşumea, datorita expunerii permanente la umezeala. Pe de alta parte, se poate lua in considerarea folosirea duşumelei in baia pentru oaspeti, care nu este folosita zilnic. Asigura-te ca folosesti covorase specifice si ca stergi imediat orice scurgere de apa.

Biroul amenajat acasa/dormitoarele: Duşumeaua se poate folosi in dormitoare, adesea alaturi de covorase. Camerei unde este amenajat biroul i se potriveste dusumeaua traditional de culoare inchisa, in schimb pentru dormitoare nu este definita inca o tendinta. Nota: scaunele, mobila pentru TV pot distruge luciul duşumelei. Asigura-te ca dusumeaua este protejat, asigurandu-te ca mobila nu este facuta din materiale care zgarie. Este necesara intretinerea regulata.

Detalii specifice care nu pot fi omise:

Categoria: Care este tipul lemn dorit? Acest aspect este important: de ex.-duşumea din stejar. Este din categoria ‘’Domestic’’sau din cea ‘’Exotic’’? Unele tipuri pot fi folosite chiar peste surse de caldura, altele nu; altele rezista la umiditate mai mult decat restul.

Clasa: Unele categorii au diferite standarde, unele nu au deloc. Cu cat standardul e mai ridicat cu atat acel model de duşumea este mai de top.

Taietura: Structura duşumelei este legatura dintre unghi, in 3 taieturi reprezinta standardul sau poate fi taita si in colturi. Taietura in colturi are mai putine straturi insemnand ca umezeala este exclusa.

Dimensiuni: care este grosimea si latimea duşumelei? Care este lungimea? Aceasta chestiune poate fi importanta daca se adauga la intrare un strat acoperitor. Uneori modelul ales nu se potriveste. Intotdeauna este recomandat sa stiti lungimea, latimea si grosimea duşumelei alese.

Modelul: Cel mai des folosit este cel din lemn de molid, modul de intrebuintare  depind de startul de dedesubt, duşumeaua fiind in multe modele pornind de la cel simplu la cel complex. Asigura-te ca acest lucru este scris in contract, pentru a vedea unde se potriveste mai bine.

Culoarea: Cere o monstra, neterminata sau una care sa fie lacuita. Fiecare producator are gama lui de nuante. Astazi cele mai des folosite sunt cele din stejar si artar. Intotdeauna vor fi variatii de culoare intre scanduridin cauza ca fiecare dintre ele poate proveni din copaci diferiti.